Mijn Reis

In een wereld waarin alles leek te kloppen, stortte juist mijn leven in. Een burn-out, een scheiding en een slopend ziekenhuistraject brachten mij tot het diepste punt. Juist vanuit die diepte vond ik de kracht om sterker dan ooit op te staan. Zo ontstond Ruggengraat: mijn antwoord op de roep naar verandering.

Mijn naam is Thomas Wijchers en sinds april 2024 ben ik de trotse eigenaar van Ruggengraat. Laat mij jou meenemen op mijn reis:

Als scholier barstend van de energie en creativiteit, startte mijn reis in 2002 op een sportopleiding. Wat begon in 2002 als een bijbaan tijdens mijn stage in een sportcentrum, ontwikkelde zich tot een 22-jarige toewijding. In 2006 vond ik daar namelijk mijn weg als teamleider van de fitnessafdeling, om vervolgens enkele jaren later door te groeien tot operationeel manager van dat sportcentrum.

Het coachen en trainen van collega’s en klanten bracht mij enorm veel voldoening. Het was een wereld waarin ik volledig opging, maar waarin ik ook mijn eigen grenzen uit het oog verloor. De balans tussen werk en privĂ© vervaagde geleidelijk, wat in de winter van 2021 resulteerde in een pijnlijke scheiding en een diepgaande burn-out.

Tijdens deze donkere periode vond ik gelukkig de juiste mentale begeleiding en leerde ik meer over mijzelf dan ik ooit voor mogelijk had gehouden. Ook overwon ik heftige fysieke beproevingen, met meerdere ziekenhuisopnames en operaties.

Toen ik na bijna anderhalf jaar afwezigheid in 2023 terugkeerde naar mijn oude werkplek, besefte ik dat zowel de organisatie als ikzelf waren veranderd. Dit was voor mij het moment waarop ik, inmiddels met mijn herenigde gezin, besloot dat het tijd was voor verandering.

Mijn persoonlijke reis had mij laten inzien dat onze innerlijke kracht, vergelijkbaar met een ruggengraat, ons de mogelijkheid geeft om te buigen zonder te breken, om te groeien door tegenslagen heen, en uiteindelijk sterker terug te komen dan ooit tevoren. Deze ervaring was voor mij een motivatie om anderen te helpen hun eigen veerkracht te ontdekken en te ontwikkelen.

Na jarenlang als trainer, coach en leidinggevende in de sport te hebben gewerkt wilde ik mijn kennis en ervaring delen op een meer betekenisvolle manier. Ik wilde niet alleen individuen, maar hele teams begeleiden bij het vinden van hun innerlijke kracht, het overwinnen van obstakels en het bereiken van hun doelen.

Zo ontstond het idee voor mijn eigen bedrijf: ‘Ruggengraat’. Een naam die niet alleen mijn eigen reis symboliseert, maar ook mijn toewijding om anderen te helpen hun innerlijke kracht te ontdekken en te versterken. Met Ruggengraat wil ik d.m.v. teambuilding groepen begeleiden op hun reis naar succes, waarbij we samen obstakels overwinnen en een solide basis bouwen voor groei en veerkracht.

Met Ruggengraat bied ik een unieke en op maat gemaakte teambuildingervaring die echte verbindingen smeedt. Mijn aanpak is doordrenkt van innovatie en creativiteit, ontworpen om groepen te inspireren en te verbinden op een diepgaand niveau. Ik nodig je uit om samen met mij de uitdaging aan te gaan, waarbij ik jouw team begeleid en coach met een scala aan activiteiten die reflectie en zelfontdekking stimuleren. Kies voor Ruggengraat en ervaar de kracht van op maat gemaakte teambuilding die blijvende impact heeft.